Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Claes Keisu, presskommunikatör på SL: ”Det är klart att det kan upplevas obehagligt när det blir trängre och smittorisk.” Foto: Karin Fallenius/SVT

Coronaträngsel i kollektivtrafiken – nu blir det fler bussar i Södertälje

Publicerad

”Det är så proppat att folk står som packade sillar varenda dag, man sitter och har folk flåsande bredvid sig”, så lyder ett av alla klagomål som har skickats till SL angående busstrafiken i Södertälje. Nu utökas de hårdast drabbade busslinjerna med åtta nya bussar.

En del av resenärerna skriver att de tycker det är obehagligt att ta bussen och att det är omöjligt att hålla avstånd, det visar en genomgång av klagomålen till SL som SVT Nyheter Södertälje tagit del av.

Mellan 1 september och 20 oktober handlade 40 ärenden om trängseln på bussarna i Södertälje, vilket var det näst vanligaste klagomålet efter trafikstörningar.

Tillsätter fler bussar

Enligt SL är det hårdast belastat på busslinjerna 754, 751, 758, 759 och 782.

– Nobina har skakat fram åtta bussar till som kommer sättas in i Södertälje. Det kommer dröja en till två veckor innan de är iordninggjorda med rätt utrustning så att de blir SL bussar, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL.

SVT följer med honom på en busstur i Södertälje, se mer i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer