Läkemedelsföretaget Astra Zeneca har 13000 medarbetare i Kina. Foto: TT

Coronavirustets framfart – Astra Zeneca: ”Vi följer utvecklingen noga”

Uppdaterad
Publicerad

Dödssiffran kopplad till coronaviruset i Kina fortsätter att stiga. Företagen Astra Zeneca och Scania har medarbetare i de drabbade områdena och följer utvecklingen där.

Efter coronavirusets framfart i Kina uppmanar nu läkemedelskoncernen Astra Zeneca sina medarbetare till att undvika resor till och från städer som drabbats av viruset, skriver Dagens Nyheter.

Astra Zeneca har sin största produktion av läkemedel i Södertälje, men 13 000 medarbetare jobbar i Kina.

”Vi följer utvecklingen noga och förhåller oss till myndigheternas riktlinjer”, skriver presschef Christina Malmberg Hägerstrand i ett mejl till SVT Nyheter Södertälje.

Fåtal som tillhör Scaniakoncernen

Lastbilsföretaget Scania har ett mindre antal servicetekniker som arbetar på ett dotterbolag i Wuhan i Kina, staden dit virusutbrottet spårats.

– Vi har medarbetare som jobbar i Wuhan, men det är inte så många. Huvudkontoret i Kina ligger i Peking, säger Hans Åke Danielsson, presstalesperson på Scania.

Nu håller företaget stängt för det kinesiska nyårsfirandet.

– Det är ingen som har blivit sjuk, men vi följer utvecklingen som alla andra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.