2023 är planerna att hotellet vid Maren ska stå klart. Men detaljplanen är ännu inte klar och detta är endast en idéskiss. Foto: Stadsrum

Då ska nya hotellet vid Maren stå klart

Uppdaterad
Publicerad

När arbetet med ombyggnaden av Kringlangaraget och flytten av infarten är klar 2021 är det dags för nästa steg i utvecklingen kring Maren. Det gamla McDonaldshuset inklusive restauranger ska rivas – och ge plats för ett hotell.
– Planen är öppning i mitten av 2023, säger Jens Halvarsson på fastighetsbolaget Stadsrum.

– Vi sitter just nu i en samverkansgrupp med kommunen där vi ska ta fram detaljplan och bygglov, säger Jens Halvarsson på fastighetsägaren Stadsrum. 

Projektet kan inte börja förrän ombyggnaden av Kringlangaraget och den ny infarten från Västra kanalgatan är färdig. Men enligt planen vill man vara igång under den senare delen av 2021 och till sommaren 2023 hoppas man att det nya hotellet står klart för öppning.

Se mer om hotellplanerna och hur det kan komma att se ut i i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.