Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Just nu arbetar Michaela Lindquist på Södersjukhuset i Stockholm, var nästa arbetsplats blir kan hon bestämma själv. Foto: Maja Flygt/SVT

Hon blev hyrsköterska – tjänar 60 000 i månaden: ”Känner mig rätt värderad”

Uppdaterad
Publicerad

Michaela Lindquist bytte från fast anställd sjuksköterska till hyrsköterska när hon kände att tiden inte räckte till annat än jobb. Nu har hon mer fritid samt tjänar betydligt mer än tidigare.

Michalea Lindquist har jobbat som sjuksköterska i sammanlagt åtta år. Nu är hon inne på sitt tredje som hyrsköterska vilket har inneburit en hel del hopp mellan olika sjukhus i landet. Just nu är hon på Södersjukhuset.

– Jag får erbjudanden om hyrjobb dagligen och kan välja var jag arbetar och om jag vill jobba övertid. Den flexibiliteten finns inte när man jobbar för regionen, säger hon.

I videon ovan berättar Michaela Lindquist mer om hur det är att jobba som hyrsköterska och varför pianolektioner fick henne att byta arbetsgivare.

Michaela är noga med att välja bemanningsbolag med kollektivavtal, något inte alla erbjuder. Däremot ingår inte semesterersättning i hennes lön.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.