Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör familjen Rojers berätta om inbrottet som inträffade när barnen Jennifer, 11, och Ishaad, 9, var ensamma hemma. Foto: Daniel Díaz/SVT

Inbrottstjuvar slog till när barnen var ensamma hemma – får fira jul i otrygg lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrarna var ute för att handla julklappar medan barnen, 11-åriga Jennifer och 9-årige Ishaad var ensamma hemma – då inbrottstjuvar slog till.

Roy Rojers var ute med sin fru för att handla julklappar när han får ett telefonsamtal från dottern Jennifer som säger att främmande män ringt på ytterdörren. Inbrottstjuvarna försöker att ta sig in – de bryter upp dörren till lägenheten.

– Jag och min lillebror springer och gömmer oss i ett förvaringsutrymme och ringer polisen, berättar Jennifer Rojers.

Se familjen berätta om inbrottet i lägenheten i videon.

Enda drabbade lägenheten

Av alla lägenheter på fjärde våningen i centrala Södertälje, var det endast familjen Rojers som drabbades av inbrott. Varför just de blev föremål för angreppet vet de inte.

– Vi hade elektronikprylar framme; surfplattor, telefoner och laptops men inget av det tog dem med sig, förklarar Roy Rojers.

Guldsmycken, reservnycklar till bil- och garagenyckel, samt lägenhets- och portnyckel stals däremot, nämner Roy. Enligt polisen så utreds händelsen som ett vanligt inbrott, utan särskilda anmärkningar.

Får en provisorisk dörr

Efter lördagens händelse ordnade försäkringsbolaget ett tillfälligt boende på hotell i två dagar men inte mer än så. Hyresvärden har ordnat med en tillfällig dörr för familjen, fram till det att en ordentligare installeras.

Familjen Rojers fick på torsdagen en tillfällig dörr under tiden som hyrsvärden beställer in en ny. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.