Delmon Haffo efter hora-skandalen: ”Pausade hela livet”

Uppdaterad
Publicerad

Nu gör den tidigare moderatpolitikern Delmon Haffo sin första tv-intervju efter att ha kallat ministern Annika Strandhäll (S) för hora. Ett halvår har gått sedan skandalen och han berättar nu om tiden efter, och sitt nya uppdrag i Assyriska.

Det var i en direktsändning på Youtube som Delmon Haffo kallade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för hora. På Facebook hade hon svarat på en kommentar där mäns rösträtt ifrågasattes.

Kommentaren på sociala medier som ledde till Haffos uttalande om Strandhäll. Foto: Twitter

Det var däremot aldrig meningen att just den här videon skulle bli offentlig. Men Delmon Haffo vill inte svara på hur den blev det eller om det var någon av hans kollegor som såg till att den blev det. 

Efter att videon läckt ut lämnade Delmon Haffo alla sina politiska uppdrag. Han satt i kommunstyrelsen i Salem, som ledamot i Stockholms landstingsfullmäktige och förste vice ordförande i Moderata ungdomsförbundet i Stockholm. Han arbetade som digital kommunikatör på Moderaternas partikansli och utbildade i hur man använder sociala medier. Han har dessutom arbetat för Fredrik Reinfeldt (M) i regeringskansliet och som politiskt sakkunnig i Europaparlamentet.

Nu studerar han till affärsjurist och arbetar ideellt med press och kommunikation för fotbollslaget Assyriska, en förening som han har varit engagerad i sedan barnsben, men som först tog avstånd från honom.

När Delmon Haffo gjorde comeback på Twitter var Annika Strandhäll (S) snabb att välkomna honom tillbaka.

Foto: SVT

Han hoppas att han någon gång i framtiden ska kunna återvända till politiken, men först vill han hitta tillbaka i livet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.