Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tiina Ahtela, anläggnings-koordinator på Södertälje Kommun, berättar om planerna på hur Månskensrinken ska renoveras. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Nu ska anrika Månskensrinken i Södertälje renoveras

Publicerad

Sedan 1955 har Månskensrinken sett mer eller mindre likadan ut. Men denna vinter blir originalrinkens sista.

När Månskensrinken invigdes år 1955 var det som hemmaplan för Södertälje Sportklubb. Men i och med att Scaniarinken stod klar år 1970 och SSK bytte hemmaplan var Månskensrinkens glansdagar över. Men nu ska den renoveras.

– Det är jättemycket folk som åker skridskor, även vanliga kvällar och eftermiddagar. Ungarna kommer direkt från Rosenborgskolan med skridskor hit och åker. Så jag tror den här rinken betyder jättemycket för Södertälje, säger Tiina Ahtela, anläggnings-koordinator på Södertälje Kommun.

Denna vinter blir alltså den sista för original-rinken som sedan ska förses med bland annat ny betonggrund, ny sarg och upprustade spelarbås. Projektet beräknas kosta 10 miljoner kronor.

Men alla är inte nöjda med hur renoveringen ska gå till.

För SSK betyder det att de tre ungdomsgrupper som vanligtvis tränar på Månskensrinken inte kommer att få boka några tider denna säsong.

– Vi kommer att behöva trängas i Scaniarinken ännu mer än vad vi redan gör, säger Robert Andersson, klubbdirektör på SSK.

Renoveringen är planerad att inledas efter sportlovet och stå klar till nästkommande säsong.

Hör om planerna för rinkens framtid i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.