Visa alla (2)

Tre lägenheter totalförstörda efter brand i Södertälje

Publicerad

Under lördagsförmiddag brann det kraftigt i en radhuslänga i Södertälje. Södertörns brandförsvar arbetade i flera timmar med att förhindra att branden spred sig och under eftermiddagen blev de färdiga med släckningsarbetet.

Larmet kom vid 06.29 på lördagsmorgonen.

– Vi fick in larm om att det var brand i ett radhus och när vi kommer fram är det kraftig brand i ett hus med tre lägenheter i den längan. Det har brunnit genom taket på ett av dem, säger Micael Jansson, operativ chef vid Södertörns brandförsvar.

Flera stationer fanns på plats under dagen för att släcka branden, som var svår att få kontroll på.

– Vår inriktning är utvändig släckning och att begränsa spridning, säger Micael Jansson.

Det finns inga uppgifter om personskador.

Oklar orsak till branden

Vad som är orsaken till branden har brandförsvaret inte några uppgifter om och de hänvisar till att det är något som polisen får utreda senare. Kommunen har öppnat upp en av skolorna i närheten som uppsamlingsplats för de som har blivit evakuerade från de intilliggande husen nära branden.

Vid 13.35 har brandförsvaret lyckats släcka den kraftiga branden och de lämnade platsen vid 14-tiden.

– Anledningen till att det har gått fortare än vad vi räknade med var för att vi använde grävmaskiner som kunde flytta på det som låg över det som brann och det underlättade släckningsarbetet och var även bra för att förhindra rökspridningen, säger Micael Jansson.

Polisens avspärrningar kvar

De grannarna som hade evakuerats tidigare under dagen har fått återvända hem men de tre lägenheterna är totalförstörda.

– I sådana fall med vinden kan händelseförloppet gå väldigt fort men det är otroligt tragiskt att de tre lägenheterna har brunnit ner. Sen har kommunens tjänsteman funnits på plats under dagen så de drabbade har fått bra stöd men det är verkligen förfärligt att de drabbade har blivit av med allt de äger, säger Micael Jansson.

Och vad kommer att hända nu?

Polisen har ju kvar sina avspärrningar för att kunna göra utredningen kring det här och de kommer att kvarstå tills de är färdig med utredningen De har också varit med och styrt släckningsarbetet så att de skulle kunna utreda så bra som möjligt, säger han.


Polisen utreder det som en misstänkt mordbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer