Det här är den nya budgeten – SVT går igenom. Foto: TT/SVT

Det här är Södertäljes budget 2018

Uppdaterad
Publicerad

Fritidsgårdar, kameraövervakning och bättre vägar är några av satsningarna som presenterades i den nya budgeten. I klippet går vi igenom några av politikernas prioriteringar inför nästa mandatperiod.

En hel del frågetecken kvarstår fortfarande när det kommer till kommunens ekonomi. Eftersom vi fortfarande inte har en ny regering är det ännu oklart hur stora statsbidrag Södertälje kommer få inför nästa år.

– Det har blivit en bra budget som är ansvarsfull med tanke på att vi inte vet vilken regering vi får. Vi har inte kunnat göra några jättestora satsningar med massor av pengar till någon verksamhet, men det är ingen som har fått spara, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje.

Några av de prioriterade områdena som presenterades var biblioteken, fritidsgårdarna, äldreomsorgen och naturcentrum.

Saknar satsning på arbeten

I oppositionen tycker Moderaterna att budgeten som presenterades var ganska väntad.

– Det var inga speciella satsningar, utan ungefär som man hade väntat sig. Generellt saknar vi lite mer satsningar på hur man ska lösa arbetslösheten som är fortsatt hög, säger Alexander Rosenberg (M), oppositionsråd.

Här är några exempel på det som får mer pengar i den kommande budgeten:

4 miljoner till biblioteken

3 miljoner till fritidsgårdarna

1,5 miljoner till naturcentrum

10 miljoner till vägunderhåll

3 miljoner till kameraövervakning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer