Tidningen Hem och Hyra vittnar om misärliknande miljö för Rikshems hyresgäster. Bilden är inte tagen i Blombacka. Foto: TT

Knark-klotter, krossade rutor och mögel för hyresgäster i Blombacka

Uppdaterad
Publicerad

Vid flera av Rikshems hyreslägenheter i Västra Blombacka är trappuppgångarna hårt drabbade av förstörelse och vanskötsel, skriver tidningen Hem och Hyra.

Under en rundvandring som tidningen Hem och hyra har gjort fick de bland annat syn på uppemot 15 krossade fönster, flera dörrar utan handtag och en trappuppgång fylld med grovsopor.

Dessutom fanns det ett källarförråd med så mycket mögel att det såg ut som snö på golvet, och på ett ställe hade någon klottrat en lista över droger och vad de kostar.

När tidningen uppmärksammade problemen lovade Rikshem att det ska åtgärdas.

– Vi har brustit i organisationen, och nu ska vi lösa det här genom det åtgärdspaketet och byta ut trasiga saker så att det blir en trygg och bra boendemiljö framåt, säger Jennie Wolmestad, kommunikationschef på Rikshem till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.