Det rör sig om ett förbud över Mälarbron, Turingekorset och Birkakorset. Foto: TT

Dubbdäcksförbud dröjer – tas upp i kommunfullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje kommun överväger att införa ett dubbdäcksförbud i anslutning till Mälarbron. Något som nu ska ta en vända i kommunfullmäktige efter att man under dagen inte kunnat ta ett beslut i den tekniska nämnden.

Dubbdäcksförbudet har varit omdiskuterat och flera ha lyft kritik mot beslutet. Bakgrunden är de skyhöga halterna av hälsofarliga PM10-partiklar i luften.

Under torsdagen ville den politiska majoriteten klubba igenom ett förslag om att gå vidare med ett åtgärdsprogram för att minska utsläppen, däribland ett dubbdäcksförbud.

Det här är oppositionspartierna emot och därför föreslog ordförande i tekniska nämnden, Alexander Rosenberg (M), att diskussionen ska fortsätta i kommunfullmäktige på måndagen.

– På grund av att flera partier är emot beslutet kommer vi istället att ha en diskussion i kommunfullmäktige på måndag säger Alexander Rosenberg (M), ordförande i tekniska nämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.