Nedbränd bil kopplas till mordutredning: ”Vi tror oss ha hittat flyktbilen”

Uppdaterad
Publicerad

Det var under tisdagskvällen som en man avled efter att ha hittats skottskadad i en bil i Ronna. Under natten hittade polisen en bil som stod i lågor och som misstänkts vara flyktbilen som användes vid mordet. Se SVT:s reporter på plats dagen efter dödsskjutningen i videon.

Mannen som avlidit är sedan tidigare känd av polisen. 23-åringen ska ha varit efterlyst och är misstänkt för bland annat mordförsök, grovt vapenbrott och människorov. Enligt tidigare förundersökningar ska han ha varit en tongivande person i den yngre grupperingen av Södertäljenätverket. Något som polisen i dagsläget inte vill kommentera. 

– För oss är detta ett allvarligt brott. Vi fokuserar nu på förundersökningen och vill därför inte gå in på detaljer. Den mest förebyggande åtgärden vi kan göra är att lösa brottet, säger Max Åkerwall, polischef.

Hör honom berätta om utredningen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.