Området utanför Scanias huvudkontor är populärt för motionärer. Men enligt företaget lockas även personer som förstör och skräpar ner dit. Foto: SVT

Efter skadegörelse vid Scanias huvudkontor – nu ska vägbommar stoppa stök

Publicerad

Efter en lång tid av skadegörelse, nedskräpning och racerkörningar utanför Scanias huvudkontor så har lastbilsjätten nu valt att sätta upp vägbommar. Det gör att bilar inte längre kan köra in på området utanför ordinarie arbetstid.
– Det har inträffat en rad otäcka incidenter som fick oss att fatta detta beslut, säger Hans-Åke Danielsson, senior rådgivare på Scania.

Området utanför Scanias huvudkontor på Nyköpingsvägen är populärt för motionärer, inte minst stråket runt Scaniasjön. Men dit lockas även personer som förstör och som skräpar ner, uppger företaget.

– Vi har haft problem med unga som hänger här på kvällar och nätter och som har racertävlingar. Det har inträffat en rad otäcka incidenter här genom åren, säger Hans-Åke Danielsson.

– En kväll i höstas var jag själv nära att bli överkörd av en bilburen yngling som använde gatan längs sjön som ett slags dragracingbana.

Han säger att problemen även handlar om nedskräpning och förstörelse. Vägbommarna gör att trafik utan tillstånd inte ska kunna köra in på området på kvällar och helger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer