Telge bostäder har beställt en konsultrapport som konstaterar att många Södertäljebor inte har råd att betala nyproduktionshyror.

Efter tomma lyxlägenheterna – nu byter Telge bostäder strategi

Uppdaterad
Publicerad

Efter stora problem att hyra ut de nya lägenheterna på Stockholmsberget på grund av för höga hyror byter Telge bostäder nu strategi. I stället ska bolaget satsa på mindre och billigare lägenheter samt modulkoncept, rapporterar Hem & Hyra.

SVT Nyheter Södertälje har tidigare rapporterat om Telge bostäders svårigheter att hyra ut de nybyggda lägenheterna på Stockholmsberget där en etta kan kosta 7 100 kronor i månaden och en femma 19 200. 

Bland annat har bolaget byggt om flera stora lägenheter som stått tomma till så kallade Co-living bostäder för att få kompisar att gå ihop och bilda kollektivboende.

Video: Byggdes om till kollektivboenden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Pontus Werlinder, vd för Telge bostäder, berättar om hur lyxlägenheterna byggts om för en yngre målgrupp. Foto: Samy Dahlman/SVT

Strategibyte efter konsultrapport

Efter missen med Stockholmsberget beställde Telge bostäder en konsultrapport som konstaterar att många Södertäljebor inte har råd att betala nyproduktionshyror. Nu vill bolaget därför byta strategi. 

– Vi ska bygga mindre och yteffektiva lägenheter, göra bättre upphandlingar, men även använda modulkoncept där det fungerar och kanske ha lägre krav på standarden i vissa fall, säger Hammarstedt till Hem & Hyra.

Än så länge har Telge Bostäder inget påbörjat byggprojekt för budgetlägenheter men hoppas komma igång närmsta halvåret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer