Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Efter upptäckterna – nu varnar polisen för de falska sedlarna Foto: SVT

Flera falska sedlar i omlopp – så bra är Södertäljebor på att känna igen en äkta sedel

Uppdaterad
Publicerad

Redan vid årsskiftet gick polisen ut med en varning om att falska sedlar var i omlopp i Södertälje. Och nu i helgen hittades falska 500-lappar hos sex olika företag i Södertälje och Nykvarn. SVT testade om Södertäljebor på stan kunde se skillnad på äkta och falska sedlar.

Det var efter att ett värdetransportföretag hämtat upp dagskassor från sex olika företag i Södertälje och Nykvarn som upptäckterna av de falska sedlarna gjordes. Polisen känner inte till värdet på sedlarna men uppger att det den här gången rört sig om 500-lappar i alla ärenden.

Hittills i år har polisen fått in 63 anmälningarna om falska sedlar i Stockholms län – varav sju i Södertälje. Motsvarande siffror för 2019 är 334 i länet och 12 i Södertälje.

– Det är allvarligt om man i förlängningen inte kan lita på betalsystemet som helhet – och såklart allvarligt för den som får de falska sedlarna, säger Johan Siverland, inspektör på Södertäljepolisen som uppmanar folk som har falska sedlar att komma in med de till polisen.

Så bra är Södertäljebor på att känna igen en äkta sedel och så kommenterar polisen upptäckterna, se klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer