Logistikföretagets lager. En krossad ruta i trapphuset är ett av spåren från inbrottstjuvarna. Foto: SVT.

Elektroniktjuvar följdes i realtid

Uppdaterad
Publicerad

Ett logistikföretag i Nykvarn fick igår kväll påhälsning av inbrottstjuvar. Företaget som har övervakningskameror, kunde följa inbrottet live och tillkallade då polis.

Igår 18.40 inkom ett larm till Södertäljepolisen om pågående inbrott hos ett logistikföretag i Nykvarn.

– De  har privat övervakning via ett vaktbolag och ser flera gärningsmän i en lagerlokal. De ser gärningsmännen plocka på sig en massa elektronikvaror. I samband med att det här dyker upp på film hos övervakningsfirman, skickas självklart väktare och larmar polis till platsen. Men tyvärr hinner gärningsmännen avvika, säger Roger Björkmyr, stationsbefäl Södertäljepolisen till SVT.

Ingen gripen för inbrottet

I nuläget vet polisen inte vad gärningsmännen fått med sig, eller hur de avvek från platsen. En förundersökning om grov stöld är inledd.

– Vi har spärrat av och inleder en teknisk undersökning för att säkra spår och så har vi då denna övervakningsfilm för att se om vi kan identifiera gärningsmännen, säger Roger Björkmyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.