Det var här på Västra kanalgatan i Södertälje centrum som den misstänkta våldtäkten ska ha skett på lördagskvällen. Foto: SVT

En anhållen för våldtäkt vid kanalen: ”Känd av oss sedan tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits i Södertälje misstänkt för våldtäkt. Larmet kom in till polisen klockan 17.22.

– Det är flera personer i Södertälje som blev vittne till en händelse som utreds som våldtäkt. En misstänkt person är gripen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen, till TT.

Polisen är sparsam med detaljer kring brottet, men Roger Björkmyr, jourhavande förundersökningsledare i Södertälje, säger att våldtäkten skedde utomhus.

– Offret är en kvinna och lite senare hittades en misstänkt gärningsman i anslutning till brottsplatsen, säger han till Länstidningen.

Senare på lördagskvällen anhölls mannen misstänkt för våldtäkten.

Vet vem mannen är

På söndagsmorgonen var polisen förtegen.

– Jag vill inte säga mer än att mannen har anhållits och att han är känd av oss sedan tidigare, säger Henrik Sjögren, jourhavande förundersökningsledare i Södertälje.

Hur mår kvinnan?

– Vi håller kontakt med henne mer vill jag inte säga, säger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.