Fem personer var inblandade i olyckan, varav en blev svårt skadad. Foto: SVT

En svårt skadad i båtolycka vid Tullgarns slott

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 14.55 på fredagen kom det in ett larm om att en båt ska ha kört in i två andra båtar vid en brygga vid Tullgarns slott söder om Södertälje. En person blev allvarligt skadad.

Det var under en jakt- och fiskemässa vid Tullgarns slott som olyckan inträffade. En person skulle provköra en ny båt och körde då in i två andra båtar och upp på en brygga.

– Totalt har fem personer varit inblandade, varav en blev svårt skadad och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, säger Micael Jansson, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

Polisutredning pågår

Räddningstjänst från både Järna och Trosa var på plats och personen som skadade sig befann sig inte ombord på båten som körde.

Polisen skriver på sin hemsida att brottsutredningen pågår och ”avser vårdslöshet samt vållande till kroppsskada. Aktuell båt bärgas för teknisk undersökning.”

”Många chockade”

– Förmodligen är det gasen som har hängt sig. Den som körde båten har hög kompetens, så det var absolut ingen vansinneskörning, utan måste ha varit ett tekniskt fel. Det är många som är chockade här just nu, säger mässchef Torbjörn Larsson som befinner sig på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.