Från vänster: Fouad Kass Daoud. Joelle Moussa. Samar Hardo Gharib (lärare), Hanna Aslo, Sarkis Malko. Foto: SVT

”Ett ord om dagen” – kursen som lär nyanlända uttala svenska ord

Uppdaterad
Publicerad

Att lära sig ”Ett ord om dagen” är tanken bakom en kurs som Syrianska kvinnoförbundet håller. För att uppmärksamma kursen anordnas nu en konstutställning i Södertälje stadshus.

Det är Sarkis Malko, en av kursdeltagarna, som har ställt ut sina konstverk i Södertäljes stadshus. Han är konstnär och jobbar som bildlärare.

Framför konstverken sitter lappar som förklarar vad föremålen heter på svenska. Det är ett sätt att uppmärksamma kursen ”Ett ord om dagen”. Undervisningen är ett samarbete mellan KKUFC inom Syrianska kvinnoföreningen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Kursen hålls två gånger per dag, fem gånger i veckan och håller till i Studieförbundet vuxenskolans lokaler. Skolan kallas ”Kärlek och fred skola”.

– Sedan vi startade det här för tre år sedan har nästan 500 elever kommit till oss, det känns jättekul, säger Samar Hardo Gharib, lärare på ”Kärlek och fred skola”.

KKUFC

KKUFC står för Kultur, kvinnor, ungdoms och familjecenter. Organisationen ingår i Syrianska kvinnoföreningen i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.