Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nationella bombskyddet på plats i Ronna centrum i Södertälje med anledning av en explosion i ett flerfamiljshus. Foto: Blåljusbilder

Explosion vid lägenhet i Södertälje – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En detonation har inträffat utanför en lägenhet i ett flerbostadshus i Ronna i Södertälje, uppger polisen.

– Inne i lägenheten befinner sig fyra personer, varav en i närheten av detonationen som skadas, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen.

Klockan 01.45 natten till tisdag larmades polisen till en adress i Ronna centrum i Södertälje med anledning av en explosion.

– Det är en detonation som har skett vid en lägenhetsdörr i ett flerbostadshus. Inne i lägenheten befinner sig fyra personer, varav en i närheten av detonationen som skadas, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus men ska inte ha livshotande skador.

– Vi är på plats och knackar dörr hos grannar samt kollar om det finns några övervakningsfilmer som kan hjälpa oss i arbetet. Vi ska även hålla förhör med de tre andra personerna i bostaden, säger Mats Eriksson.

Han kan inte svara på om det finns några tecken på att man har brutit sig in i porten eller inte för att komma till lägenheten.

Ingen gripen

Nationella bombskyddet samt tekniker är på väg till brottsplatsen för att genomföra en teknisk undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Vid sjutiden på tisdagsmorgonen var fortfarande ingen gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.