Bildelar spreds på gatan efter explosionen. Foto: Pontus Stenberg

Explosion i Södertälje – fordon skadat

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat i Karlhov i Södertälje under natten. Inga personer ska ha kommit till skada.

– Det är för tidigt att uttala sig om vad det här handlar om eller mot vem eller vad det kan ha varit riktat, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid polisen.

Larmen om en hög smäll inkom till polisen runt 03.30-tiden.

– Vi fick ett flertal samtal från området om att någonting hade smällt. Vi har åkt dit för att försöka utröna vad det är för någonting. Det är något som exploderat men vi utreder vad det kan vara, säger Mikael Pettersson.

Polisen vill inte gå in på detaljer i ärendet, men detonationen inträffade i anslutning till en bil vid ett bostadshus. Två fordon fick skador och har bärgats bort för fortsatt utredning. Det finns inte några uppebara skador på fastigheterna i området och ingen person ska ha skadats.

– Jag vaknade av smällen och kunde inte somna om efter det, säger en av grannarna i området som SVT har pratat med.

Allmänfarlig ödeläggelse

Det finns ingen misstänkt i ärendet och polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse och arbetade under förmiddagen med att prata med boende i området. Brottsrubriceringen kan dock komma att ändras.

Strax innan klockan 13 på torsdagen meddelade polisen att de tagit bort avspärrningarna i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.