Foto: Fredrik Sandberg/TT

Extra många trafikkontroller under veckan

Publicerad

Fler synliga poliser i trafiken och tätare nykterhetskontroller – den här veckan satsar polisen extra på att minska antalet påverkade förare i trafiken.

En stor del trafikolyckor med döda eller allvarligt skadade är relaterade till alkohol. Därför satsar polisen flera gånger om året på utökade trafikkontroller på platser och tider där det finns chans att förhindra påverkade förare från att köra.

Erbjuds stöd och hjälp

– Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

De personer som misstänks för rattfylleri kommer att erbjudas kontakt med vården inom 24 timmar för att få hjälp. Tanken är att ge personer med alkohol- eller drogproblematik möjlighet att få professionellt stöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.