Faruk Pita från Södertälje i SVT-serie om e-sport: ”Vill att den får lite mer av en okej-stämpel”

Uppdaterad
Publicerad

Faruk Pita coachar ett av världens bästa e-sportlag i datorspelet Counter-Strike Global Offensive. Nu medverkar Södertäljekillen i SVT:s nya dokumentärserie ”Esportsaga”.

Faruk Pita, i spelvärlden känd som “pita”, är uppvuxen i Västergård, Södertälje och är en professionell e-sportcoach och spelare. Han har spelat i turneringar och coachat flera av världens bästa e-sportlag bland annat det svenska laget Ninjas in Pyjamas.

Proffsspelare sedan 2008

– Det första kontraktet som jag skrev på var i 2008 och jag höll på med det professionella spelandet till 2014. Sen efter det slutade jag och i 2014 började jag coacha, säger Faruk “pita” Pita, professionell e-sportcoach.

Hör vad Södertälje har betytt för Faruk i videon.

Medverkar i ny SVT-serie

Nu medverkar Faruk ”pita” Pita i SVT:s nya e-sport serie ”Esportsaga”. I serien får man följa honom och fem ungdomar som drömmer om att bli CS-proffs. Deltagarna får prova på att leva och träna som proffs, och i serien följer vi deras utveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.