Se bilderna inifrån bostaden efter skottlossningen. Foto: Polisens förundersökning/SVT

Fem unga män åtalade för skjutningen i Glasberga – i veckan inleddes rättegången

Uppdaterad
Publicerad

Det var i november som ett stort antal skott avlossades mot en bostad i Glasberga. Under veckan inleddes rättegången där nu fem män står åtalade misstänkta för försök till mord och grov utpressning.

Männen är mellan 22 till 24 år gamla och enligt polisen ska männen ha koppling till de kriminella nätverk som finns i Södertälje. Måltavlan i utpressningsförsöket är en 27-årig man.

Enligt Polisen ska det röra sig om en intern konflikt inom Södertäljenätverket. Under första halvåret 2020 frihetsberövades ett antal ledande personer inom det kriminella nätverket vilket ska ha rubbat maktbalansen inom nätverket.

Alla nekar till brott

Skottlossningen i Glasberga ska enligt åklagaren ha börjat med att den 27-åriga mannen blivit hotad med våld att betala 2 miljoner kronor. Vilket ska ha hänt den 19 november 2020 på en restaurang i Mall Of Scandinavia. Senare på natten avlossades flera skott mot den 27-åriga mannens bostad.

Alla fem åtalade nekar till brott. Rättegången förväntas avslutas den 10 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.