Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Är det vår nu? Hör vad Isabelle och Lily tyckte om blommorna i körsbärslunden i Enhörna. Foto: Clara Fritzon/SVT

Isabelle och Lily välkomnade våren bland körsbärsblommorna

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång vinter och flera bakslag för våren visar temperaturen äntligen att vi faktiskt är inne i maj. Den varma och soliga klämdagen lockade många till den ganska okända körsbärslunden i Enhörna utanför Södertälje.

– Det är många som inte känner till det här, säger Kerstin som är en regelbunden besökare.

Såhär års är Kungsträdgården i centrala Stockholm ett måste för dem som vill hinna fånga de Instagramvänliga körsbärsblommorna på bild.

Men Södertäljeborna behöver inte åka så långt – i Enhörna finns en betydligt större och lugnare plats att njuta på i Gillberga körsbärslund som drivs av en ideell förening sedan flera år tillbaka.

Upptäckte lunden förra veckan

Trots det är körsbärslunden relativt okänd – Bernt Priemer från Rönninge berättar att han upptäckte lunden så sent som förra veckan, och gjorde ett återbesök idag.

– Vi fick höra om det här och stannade och tyckte det var så fint men det hade inte slagit ut lika mycket då förra veckan.

Se de fina körsbärsblommorna i videon ovan och hör fler besökare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.