Staffan Norberg (V), Tage Gripenstam (C) och Beata Milewczyk (SD). Foto: Privat/SVT

Fler Södertäljepolitiker representerade i landstinget

Publicerad

Antalet Södertäljepolitiker som den kommande mandatperioden kommer att finnas representerade i Stockholms läns landsting ökar, från sex till sju personer. Det står klart när rösträkningen nu är fastställd.

Landstingsvalets röster är nu kontrollräknade, Socialdemokraterna får 26,2 procent och Moderaterna 22,3 procent. Inget block får majoritet och Sverigedemokraterna kan därför få en vågmästarroll med sina 9,7 procent.

Nya Södertäljepolitiker

Sju Södertäljepolitiker har blivit valda till landstinget. Elof Hansjons (S), Linda Älegård (S), Ninos Maraha (L) och Josephine Lindström (M) behåller sina platser, men det är också flera nya namn som tar plats. Vänsterpartiets Staffan Norberg, Sverigedemokraternas Beata Milewczyk och Tage Gripenstam från Centerpartiet.

Centerpartiet glada att få representera

– Det känns väldigt positivt, vi har ju verkligen kämpat för att komma tillbaka till landstinget, säger Tage Gripenstam (C).

Vilka frågor kommer ni ta upp?

– Det är två delar, dels är det inom vården, att få vårdcentralerna att fungera bättre och kanske också få ett större ansvar. Den andra frågan är kollektivtrafiken som behöver förstärkas i Södertälje.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer