En av bilarna som utsattes för stöld inatt blev av med både ratt och GPS. Foto: Stefan Bokström/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flera stölder mot lyxbilar inatt

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen upptäckte polisen ett antal bilar med krossade rutor i centrala Södertälje. Samtliga bilar var av märket BMW.

På Täppgatan och Dalgatan hade flera bilar frått sina rutor krossade och bildelar stulna. Det rör sig om stölder av till exempel GPS, airbag och ratt. Även på Mynstigen ska stölder ha skett. Fem anmälningar har kommit in hittills om inbrott i BMW-bilar.

– Det är ovanligt att så många drabbas av liknande inbrott samtidigt, säger stationsbefäl Peter Lindberg.

Trend att bildelar från dyra märken stjäls

Peter Lindberg säger att det finns vissa indikationer på att det är ligor som stjäl bildelarna och sedan för ut dem ur landet.

Inbrott och stöld av bildelar i bilar av märkena BMW och Mercedes är en trend i hela polisregion Stockholm. Sedan årskiftet har över tusen stölder i den här typen av bilar registrerats hos polisen.

– Även i vårt polisområde i Södertälje och Salem syns en trend sedan årskiftet, säger Peter Lindberg.

För 14 dagar sedan grep man fyra personer hemmahörande i Baltikum i Nynäshamn, men det är enligt Peter Lindberg oklart om dessa tillhör samma gruppering.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bildelsstölder i Stockholm

Mer i ämnet