Sex personer har anhållits i samband med en razzia i Södertälje efter dödsskjutningen i Norsborg på tisdagskvällen. Foto: Blåljusbilder

Misstänkt flyktbil och vapen funna i Södertälje efter mordet i Norsborg

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i Norsborg. Nu utreder polisen en misstänkt flyktbil som ska ha hittats i utkanten av Södertälje. Dessutom ska sex personer ha anhållits vid en razzia i en industrilokal under natten, uppger Expressen.

Klockan 19.21 på tisdagen fick polisen larm om ljud som beskrevs som skottlossning. Polisen anträffade en skottskadad man i 20-årsåldern i närområdet kring en centrumanläggning i Norsborg, och senare bekräftades det att mannen avlidit av skadorna.

Sex personer anhållna

Enligt Expressen ska polisen senare under kvällen ha hittat vad man misstänker vara flyktbilen i utkanten av Södertälje. Under natten gjordes även en husrannsakan i en industrilokal i Södertälje och sex personer har anhållits misstänkta för grovt vapenbrott.

– Det är personer anhållna efter den razzian, men om det har ett samband med mordet är för tidigt att säga, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.