Det är en regnig novemberdag på Brunnsängs IP. På planen springer ett tiotal ungdomar med en sak gemensamt, de är alla nyanlända till Sverige.
Spelarna är i åldrarna 13 till 18 år och Södertälje FK har precis startat igång laget. Meningen är att spelarna ska slussas över till de ordinarie lagen allt eftersom.
– Som vuxen blir man orolig om man ska åka på en resa man aldrig gjort förut. De här ungdomarna har flytt från en situation som vi inte känner till. Vi anser inte att det är rätt att slänga in dem i en situation där man ska konkurrera med andra. Det är bättre att försiktigt börja spela och sen gå vidare till resten av lagen, säger Metin Rhawi, klubbchef på Södertälje FK.
Från Afganistan till Brunnsängs IP
Omid Karimi är en av spelarna på planen. Han är 16 år och kom till Sverige från Mazar-e Sharif i norra Afghanistan för två månader sedan.
– Det är bra att starta i detta lag så att jag kan bli bättre, säger han.
Fotboll – ett internationellt språk
Trots att flera av spelarna inte kan engelska så tror inte klubbchefen att det blir några större språkliga problem.
– Josef som tränar spelarna nu kan inte språket som spelarna talar. Det blir mycket korta fotbollstermer och sen flytta på spelarna. Fotboll ju ett internationellt språk, säger Metin Rhawi.
Södertälje FK har via kommunen fått mejladresser för att komma i kontakt med flyktingbarn. Ett tiotal har hittills bjudits in men förhoppningen är att verksamheten ska växa.