Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Trygga föräldrar, ger trygga barn, där kan familjecentralen spela en viktig roll i det brottsförebyggande arbetet” säger Jenny Andersson, i klippet ovan. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Följ med in på nya familjecentralen i Hovsjö

Uppdaterad
Publicerad

På måndag öppnar den nya familjecentralen i Hovsjö. Där samlar Södertälje kommun och regionen nu verksamheter som barnavårdcentral, barnmorskor, öppna förskolan och olika typer av föräldrastöd under ett och samma tak. SVT besökte lokalerna under inflyttningen.

För fem år sedan öppnades en familjecentral i Geneta – och det är med erfarenheter därifrån som en ny familjecentral nu öppnar i Hovsjö.

– Den största utmaningen är att vi bli tydliga med vad vi gör och vad man kan få hjälp med så att vi får folk över tröskeln, säger Jenny Andersson, enhetschef på vårdföretaget Capio som tillsammans med Södertälje kommun ska driva verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.