Se reportern testa på skogsfloating utanför Nykvarn: ”Vad gör man sen?”. Foto: Maja Flygt/SVT

Följ med på konferens i hängmattor – här testar SVT:s reporter skogsfloating

Uppdaterad
Publicerad

Flum eller ett sätt att bli mer kreativ? Strax utanför Nykvarn håller de i möten i hängmattor. Följ med när SVT:s reporter testar på skogsfloating.

De senaste åren har forskning visat på samband mellan människors välmående och vistelse i naturen. Att vistas i skogen har visat på minskad stress och lägre blodtryck hos människor.

På Bommersvik utanför Nykvarn hålls det konferenser i hängmattor ute i skogen. Där menar man på att när man blir mer avslappnad så får man tillgång till sin kreativitet.

SVT:s reporter testar

– Man slappnar lättare av i en hängmatta utomhus mot att sitta på en vanlig stol inomhus. Då blir man mer kreativ och får större tillgång till sina tankar och idéer, säger Yamina Enedahl som leder mötena. 

Lämna datorn hemma

Men Ann Dolling på Sveriges lanbruksuniversitet, SLU, poängterar att för att bli mer avslappnad och få återhämtande effekter av skogen bör vistelsen vara aktivitetsfri.

Därför kan det vara bra att bara vara i skogen och titta runt.

– Om du är i skogen och tar med telefonen och jobbar på datorn, så går du på samma högvarv och skogen blir bara en kuliss, säger Ann Dolling.

Se hur en konferens i hängmattor kan gå till i klippet ovan.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT:s reporter testar

Mer i ämnet