Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Före detta stadsbyggnadschefen Christer Andén som företräder föreningen ”Vårda Södertälje” vill i stället flytta hotellet åtta meter och på så sätt lämna Marens vatten orört. Här berättar han om förslaget. Foto: Maja Flygt/SVT

Förening vill flytta hotellet och lämna Marens vatten orört: ”En enkel sak”

Uppdaterad
Publicerad

Debatten kring Marens kajombyggnad går vidare. Nu har föreningen ”Vårda Södertälje” tagit fram ett eget förslag som både skapar mer plats för gångstråk och uteserveringar, men samtidigt lämnar Marens vattenspegel orörd.
– Vi tycker det är mycket bättre att man förskjuter hotellet tillbaks till gränsen för den byggnaden som finns i dag, säger fd stadsbyggnadschefen Christer Andén som företräder föreningen ”Vårda Södertälje” i frågan.

Kommunen menar dock att det blir en för stort ombyggnation på en problematisk plats. Se stadsbyggnadsnämndens ordförande Håkan Buller motivera varför man är emot förslaget i slutet av videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer