I klippet berättar Barnmorskeförbundet hur medlemmarna på förlossningen i Södertälje mår: ”Man ska ha tid att gå på toaletten”. Foto: SVT

Förlossningen i Södertälje sticker ut – inga uppsägningar

Uppdaterad
Publicerad

På förlossningen vid Södertälje sjukhus märker man av krisen som drabbat flera andra förlossningar i länet. Men själva har man ännu inte drabbats av uppsägnigar.

– Det viktigaste handlar om arbetsmiljön, säger Maria Hedström, vårdchef för BB och förlossningen på Södertälje sjukhus.

Den senaste tiden har förlossningschefer och barnmorskor på flera förlossningar i länet slutat i protest mot arbetsmiljö och bristande resurser. Södertäljes förlossning sticker än så länge ut. En anledning till detta är, enligt vårdchefen för förlossningen Maria Hedström, att barnmorskorna växlar mellan förlossning och eftervård vilket ger en variation i arbetsbelastning.

Hör vårdchefen och Barnmorskeförbundet om varför barnmorskorna i Södertälje mår bättre än andra i länet: ”Har även varit svårt för oss”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.