Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag hörde någon ropa hjälp – men rösten var hes så jag hörde inte att det var min dotter”, säger Tibel Al Chammas, i klippet ovan. Foto: Klara Klintbo Skilje/SVT

Förskolan glömde Tibels dotter på stängd avdelning: ”Hittade henne nerkissad och i chock”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en helt vanlig eftermiddag när Tibel Al Chammas skulle hämta sina två barn på förskolan när hon plötsligt hörde en hes barnröst ropa ”hjälp, hjälp” på en nedsläckt avdelning.

– Jag öppnade alla dörrar och letade tills jag kom till toaletten – och där står min dotter rädd och skakig, säger hon.

Det har nu gått en vecka sedan händelsen på Oxelgrenshagens förskola när Tibel Al Chammas hittade sin treåriga dotter bortglömd på en toalett på övervåningen.

Det var fredagseftermiddag och personalen hade släckt övervåningen och samlat de få barnen som var kvar på nedervåningen – alla förutom Tibels dotter. Uppskattningsvis hade hon varit där i 30-40 minuter innan hon hittades.

Hör Tibel Al Chammas traumatiska berättelse i klippet ovan.

Rektorn för förskoleområdet där Oxelgrenshagens förskola ingår, Elizabeth Lundberg, säger att man ser väldigt allvarligt på händelsen.

– Vi ska se över rutinerna för att se var det brustit, säger hon till SVT Nyheter Södertälje.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.