Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Roland Cox tror att en av anledningarna till att ”älskar min Epa” vann är igenkänningsfaktorn.

Förstapriset i Revy-SM följer med hem till Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

I helgen utspelade sig den sista deltävlingen i Revy-SM. Bland vinnarna står Södertäljeborna Roland Cox och Alva Westerberg med ett förstapris i kategorin Sång och Musik för sin låt ”Älskar min EPA ”.

– Vi alla har nog en hatkärlek till fordonet, säger Ronald Cox.

Efter fyra deltävlingar har dammet lagt sig kring Revy-SM i Oskarshamn. Nästan 200 revynummer har kokats ner till sex och Täljerevyns bidrag tog hem förstapriset i kategorin Sång och Musik. Medverkande var Alva Westerberg och Marina Nyström.

”Jag tror att det gick så pass bra för Täljerevyn i år dels för att texten är igenkännande, men också för att vi var väldigt nytänkande och fria i vårt sätt att gestalta och leka kring den på scenen”, skriver Alva Westerberg till SVT.

Ny generation äntrar revyscenen

Den andra skådespelaren på scenen Marina Nyström tycker att det här revyåret visar att det finns nya unga stjärnor som är på ingång.

– Jag hoppas den här vinsten kan inspirera flera unga till att ta sig till revyscener. Revy behöver inte bara vara dammig buskis, det finns mycket ung humor att bredda ut!, säger hon.

Texten som charmade juryn skrevs av Alva Westerberg och Ronald Cox.

–Jag förstår ungdomarna som älskar att rulla runt i trafiken fast de bara är 16 år, men för oss vuxna så kan det vara lite frustrerande att inte få komma förbi, berättar Ronald Cox när SVT besöker honom.

Starta videon för att se ett smakprov av vinnarrevyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.