Foto: Hasse Holmberg / TT

Fortfarande problem med stadsnätet

Publicerad

En server kraschade i måndags kväll vilket gjorde att Telge stadsnät slutade fungera. Under onsdagsförmiddagen var det fortfarande hushåll som inte fått tillbaka internetuppkopplingen.

Felet åtgärdades i går, men trots det är omkring 100 kunder fortfarande utan internet. Prognosen är att alla ska få tillbaka internet under dagen, enligt Hanna Sarlén, som är presskontakt på Telge stadsnät.

– Vi vet vad problemet är och vi vet hur vi ska åtgärda det, säger hon till SVT Nyheter Södertälje.

Det är inte något problem med stadsnätet längre, utan problemet sitter i den fysiska kontakten i dosan i hushållet. Ett sätt att lösa problemet är att åka och åtgärda felet på plats i varje hus.

– Men då det skulle ta för lång tid, så kollar vi nu på om leverantörerna fjärrstyrt kan åtgärda problemet, säger Hanna Sarlén.

Servrar kraschade

Problemen med internetuppkopplingen startade då en av Telge stadsnäts servrar kraschade i måndags.

– Vi har två servrar för stadsnätet och en av dem gick sönder. Då ska den andra täcka upp för den som är trasig, men det har den inte gjort utan den har fortsatt på 50 procent. Därför har kunder varit drabbade vid olika tidpunkter, säger Hanna Sarlén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.