Foto: SVT arkiv

Fortsatt många bilbränder i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Antalet bränder kvar på hög nivå – ingen har åtalats det senaste året.

Bilbränderna i Södertälje ligger kvar på en hög nivå, det visar siffror som Länstidningen sammanställt. Totalt brann 107 bilar i fjol, vilket är en mer än året innan. Bland annat brann ett garage på Granövägen i Hovsjö där ett 15 bilar förstördes.

Enligt uppgifter till tidningen har ingen åtalats för någon av bränderna, trots att polisen inledde förundersökningar i drygt hälften av fallen.

Vissa områden sticker ut

Det är framför allt i Hovsjö, Ronna, Geneta och Fornhöjden som bilar satts i brand. Michael McCarthy är trygghetssamordnare på Södertälje kommun. Tillsammans med polisen jobbar de mot bilbränderna.

– Vi har områdesväktare i Södertälje kommun och de är ute och ronderar alla kvällar och nätter, så de håller ju ett vakande öga. Sedan när det blir toppar av bilbränder så sätter vi in extra bevakningen för att stävja problemet.

Men det är ju fortfarande ganska många bilbränder i Södertälje, räcker de här åtgärderna verkligen?

– De får titta på tycker jag, jag tycker att det är en oacepptabelt hög nivå av bilbränder, säger Michael McCarthy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.