Region Stockholms vaccinsamordnare berättaratt intresset för vaccinmottagningen i Södertälje varit stort Foto: TT/SVT

Fullbokat på vaccinmottagningen under första veckan

Uppdaterad
Publicerad

Sedan vaccinmottagningen i Södertälje slog upp portarna i början av veckan har intresset varit stort. Samtliga av tiderna bokades upp och från Region Stockholm tror man att just vaccinmottagningarnas betydelse kommer att växa.

När Region Stockholm för drygt två veckor sedan presenterade de nya vaccinmottagningarna i länet stod det klart att en av mottagningarna skulle öppna i Södertälje. Och när den nu varit öppen i snart en vecka kan man konstatera att intresset varit stort. Enheten har en kapacitet på 500 tider per vecka och samtliga av tiderna har bokats upp.

Nu hoppas man kunna utöka verksamheten.

– Förhoppningen är att kunna öka bemanningen på vaccinationsenheten och därmed öka kapaciteten ytterligare, skriver regionens presstjänst i ett mail.

Mottagningarna nya ”navet”

Fyra vaccinmottagningar i länet har nu blivit 15. I takt med att fler åldersgrupper nu börjar vaccineras menar regionens vaccinsamordnare att mottagningarna kommer att börja spela en allt större roll.

Hör Magnus Thyberg berätta om vaccinmottagningen i Södertälje och mottagningarnas betydelse i videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.