Här jobbar räddningstjänst och polis vid villabranden i Nykvarn. Foto: SVT David Moro

Två personer saknades efter villabrand

Uppdaterad
Publicerad

En villa eldhärjades på tisdagsmorgonen i Nykvarn. Larmet kom strax före klockan 06 på tisdagsmorgonen och enligt räddningstjänsten saknades två personer som ska ha befunnit sig i huset.

Huset var redan övertänt när räddningstjänsten anlände till platsen. En person lyckades rädda sig ur det brinnande huset och fördes till sjukhus, medan två saknades.

Bevakar platsen

Enligt uppgift till räddningstjänsten ska en av familjemedlemmarna ha förts till sjukhus med brännskador.

– Vårt team på plats har avbrutit försöken att komma in i huset och bevakar nu platsen i syfte att hålla branden under kontroll, säger Pelle Delhage.

Vad som orsakat branden vet man inte i nuläget men någon spridningsrisk förelåg aldrig.

Utreds som mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, men det finns i nuläget ingenting som tyder på att någon utomstående ska vara inblandad.

– När räddningstjänstens arbete är färdigt kommer tekniker att genomföra en teknisk undersökning på platsen, säger Peter Asp på Stockholmspolisen.

Branden bröt ut i en villa i Nykvarn. Foto: SVT Grafik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.