Glädjebeskedet för vårdpersonalen – får 10 000 i bonus

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har slitit hårt på vårdpersonalen i Region Stockholm. Nu har Regionsrådsberedningen beslutat att medarbetare ska få en covidbonus på upp till 10 000 kronor plus extra semesterdagar som tack för insatserna under pandemin.

Se mer om bonusen och kommentarer från Södertälje sjukhus vd Christophe Pedroletti i videon.

De har rätt till bonusen

De som får covid-bonusen är de som varit anställda med månadslön i Region Stockholm eller i av Region Stockholm majoritetsägda bolag. För att få bonusen ska man haft anställning med månadslön från 1 juli 2021 och fortsatt vara anställd när beslut fattas i regionfullmäktige i maj 2022. Bonusen är kopplad till medarbetarens sysselsättningsgrad och uppgår till maximalt 10 000 kr per anställd vid heltid.

Bonusen omfattar inte förvaltnings- och bolagschefer, direktörer samt personer med politiska förtroendeuppdrag och anställningar.

Källa: Region Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.