Godner om misstänkta hatbrottet: ”Förskräckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande inga misstänkta efter misshandeln i Geneta förra veckan. Nu kommenterar kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) händelsen.

Förra fredagen blev Södertäljebon Gabriel Chabo misshandlad på en parkering i Geneta. Flera män kallade honom bögjävel och dunkade hans huvud mot en bildörr.

– Det är en förskräcklig händelse och det går knappt att föreställa sig vad Gabriel Chabo upplevde där, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). 

Varken vittnen eller misstänkta

Polisen utreder händelsen som hatbrott, men det finns just nu inga misstänkta.

– Det ser inte så ljust ut, vi hade hoppats på vittnen, men har tyvärr inte fått fram några, säger polisens utredare Shari Tingman.

Bor inte hemma

Gabriel Chabo, som just nu inte mår bra och väljer att inte bo hemma, och polisen har haft kontakt via telefon och mejl och kommer att träffas för ett kompletterande förhör.

– När vi ses kommer han få berätta mer i detalj om händelsen, säger Shari Tingman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.