Visa alla (2)

Grannen Daniella: ”Jag hörde brandmännen banka på dörrarna och skrika”

Publicerad

Daniella Elia, 22, vaknade när hennes mamma väckte henne vid halv sju-tiden på lördagsmorgonen. Hon såg när branden slukade de tre lägenheterna som totalförstördes.
– Inom en halvtimme hade alla brunnit upp, säger hon.

Räddningstjänsten fick in larm om att det brann i ett radhus i Hovsjö, Södertälje, klockan 06.29 på lördagsmorgonen. Flera stationer åkte dit för att bekämpa branden som spred sig snabbt till intilliggande lägenheten Daniella Elia som bor i ett hus lite längre bort fick se branden sluka lägenheterna.

– När det kom en kraftig vind såg jag hur branden spred sig till de andra lägenheterna. Inom en halvtimme hade de brunnit upp, säger Daniella Elia.

Ingen person ska ha kommit till skada i branden

Ingen person ska ha kommit till skada i branden, och familjerna som bodde i lägenheterna evakuerades till en skola i närheten. När räddningstjänsten kom till bostadsområdet började de att knacka dörr för att evakuera grannar.

– Jag hörde brandmännen banka på dörrar och skrika. Vi bor lite längre bort, så vi behövde inte evakuera, men vi fick inte vara ute eftersom brandröken är så farlig, säger Daniella Elia.

Flera boende vittnar om förödelsen

För några år sedan brann en lägenhetslänga bara ovanför den längan som nu brann. Flera boende vittnar om förödelsen och hur snabbt branden även den gången slukade upp husen. I dag kan man fortfarande se spår av att ett hus har funnits på plats, i form av gjuten betong.

– Det är hemskt, man tänker på familjerna som drabbats här. Och att det är nära inpå den andra branden för några år sedan. Även då gick det väldigt snabbt. Det  borde vara mer brandsäkert, säger Daniella Elia.

Räddningstjänsten var klara med sin insats klockan 14.30 och kunde då lämna området. Vad som har orsakat branden är i nuläget oklart, men en teknisk undersökningen kommer att göras.

Foto: Tina Eckerskog/SVT

Polisen utreder det som en misstänkt mordbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer