Gymnaster får svårare att hitta bra utrustning på skolorna

Publicerad

Det blir allt svårare för gymnaster att få tillgång till skolors träningsutrustning på kvällar och helger, menar Gymnastikförbundet. På Södertäljes skolor ser förutsättningarna olika ut.

Utbudet av gymnastikutrustning på skolorna ser väldigt olika ut vilket försvårar träningen för gymnaster. SVT Nyheter har följt med Södertälje gymnastik- och sportförenings vice ordförande, Dick Eriksson, till två skolor och jämfört tillgången på gymnastikredskap.

– På Blombackaskolan fungerar det jättebra tycker jag, där samverkar vi bra om redskapen. Vi har ett eget förråd och vi har även tillgång till skolans förråd, säger han.

Sliten utrustning

På Brunnsängskolans hall är förutsättningarna för gymnastikföreningens medlemmar inte lika bra.

– Det är en bra hall dock med väldigt sliten utrustning. Vi har en begränsning för truppgymnastik, vi har ingen trampet, ingen airfloor och vi får heller inte plats för det här, säger Dick Eriksson och tillägger:

– Det blir en begränsning i träningen och en begränsning i utvecklingen för gymnasterna. Och det är klart att det inte blir lika roligt, säger han.

Kommunen: Utrustningen är godkänd

När SVT sökte Brunnsängsskolan för en kommentar hänvisade de till kultur- och fritidsnämnden, som i sin tur hänvisade vidare till utbildningskontoret. Och de ser inga problem med utbudet av redskap på Södertäljes skolor.

– Jag tycker att vi har bra förutsättningar, men alla hallar kan inte ha utrustning för alla idrotter. Och jag förstår att man vill vara nära barnen, men det kanske är en omöjlighet, säger Jenny Stanser, verksamhetschef för Södertälje kommuns grundskolor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer