Trots halka – polisen uppger att det varit få olyckor i Stockholmstrafiken under tisdagsmorgonen. Foto: trafiken.nu

Halka orsakar förseningar på busstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Halkan ställer till det för busstrafiken på Södertörn. I Huddinge och Botkyrka är det stora förseningar i busstrafiken på grund av halka.

Busslinjerna 748 och 749 är hållplatserna Liljeholmen och Västbergavägen indragna på grund av framkomlighetsproblem.

På flera håll har halkan orsakat förseningar i busstrafiken i Stockholmsområdet under tisdagsmorgonen. I Nacka och Värmdö är det stora förseningar och i Haninge är det kraftiga förseningar på busslinjerna 807,861,865.809,810,862,831,818,804,805,840 och 869.

Nobelfestligheter

Tisdagens nobelfestligheter påverkar även busstrafiken i centrala delarna av Stockholm vid Konserthuset och Stadshuset, då flera busslinjer är omdragna och busshållplatser avstängda.

Här på SL:s hemsida hittar du mer information om busstrafiken.

Få olyckor

Trots varningar om ishalka på Stockholms vägar så rapporterar polisen att det varit en lugn morgon i stockholmstrafiken.

– Det är inte mer olyckor än vanligt, säger Per Fahlström presstalesperson på Stockholmspolisen.

Även räddningstjänsten uppger att det skett få olyckstillbud under morgonen.

– Det var varit någon som kört rakt i en korsning istället för att svänga, säger Per Johansson på Storstockholms brandförsvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.