Sara Jervfors, chef på MatLust, satsar på hållbar mat på Södertäljefestivalen. Foto: SVT

Hållbar mat nytt koncept på Södertäljefestivalen

Publicerad

I helgen har Södertäljefestivalen lockat många människor till centrum och nytt för i år var projektet MatLust-torget, en satsning på hållbar mat.

MatLust är ett EU-projekt som går ut på att kommunicera ut vad som är hållbar matproduktion. Och i helgen kunde besökare på Södertäljefestivalen möta lokala matföretag på det så kallade MatLust-torget på parkeringen vid gamla McDonald's-huset.

– Det här är ett av våra event som vi kör för våra livsmedelsföretag, där vi exponerar deras produkter och visar människor vilken god mat det finns som också kan vara hållbar och hälsosam, säger Sara Jervfors, chef för MatLust.

Bättre hamburgare

Tycker ni att ni kan konkurrera med andra här på festivalen, eftersom alkoholpåverkade kanske vill ta sig en hamburgare?

– Oh ja, vi har också hamburgare. Skillnaden här är att det är gjort på bra kött och andra råvaror, grönsakerna smakar ordentligt, så absolut.

Hur har intresset sett ut under helgen?

– Det har varit stort, men jag tror att folk inte har hittat hit eftersom vi är lite avsides. Men de som har hittat hit har tyckt att det varit suveränt.

Mer interaktivitet nästa år

Till nästa år hoppas hon att de får en bättre placering närmare gågatan, och så vill hon locka fler unga genom mer interaktivitet.

– Till exempel att man har en chokladbollsskola, där man får komponera sin egen chokladboll. Att man får välja mellan olika ingredienser tills man är nöjd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.