Moshe Kucukkaya på Kilimanjaro till höger i bild. Foto: TT/Privat

Han ska leva som hemlös i 30 dagar

Uppdaterad
Publicerad

Moshe Kucukkaya ska klara sig utan pengar, språk och telefon i en okänd stad i en hel månad. Om han klarar utmaningen doneras pengar till Barncancerfonden.

Moshe Kucukkaya gillar utmaningar, särskilt när han samtidigt kan få folk att skänka pengar till välgörenhetsorganisationer. Han har bland annat bestigit Kilimanjaro och hållit andan under vatten i flera minuter.

Han har då slagit vad med sina vänner och bekanta – klarar han utmaningen, måste de skänka pengar till en välgörenhetsorganisation. Klarar han den inte måste han själv skänka pengar. När han besteg Kilimanjaro drog han in nästan 40.000 kronor till Unicef.

Därför ska han leva som hemlös

I mars ska han ge sig på en ny utmaning. Han ska då bli avsläppt i en okänd stad, med bara sina kläder och något att sova i.

– Vi inser inte hur privilegierade vi är, vi har mat, pengar, sjukvård och gratis utbildning här i Sverige. Ändå gnäller vi om småsaker. Det här kommer att bli en väldigt viktig lärdom för mig, säger Moshe Kucukkaya.

Därför går pengarna till Barncancerfonden

Just den här utmaningen är ingen vadslagning, men om han klarar utmaningen utan avbrott har han blivit lovad 50.000 kronor av vänner och bekanta. Pengarna ska då oavkortat gå till Barncancerfonden.

– Vi har alla någon anhörig som drabbats av cancer och jag kan bara föreställa mig hur det är när barn blir sjuka i det. Så därför vill jag att pengarna går dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.