Här är förslaget till SSK:s nya styrelse – Christer Åberg väntas ta över

Publicerad

På måndagen presenterade SSK:s valberedning sitt förslag till klubbens nya styrelse. Bolagsledaren Christer Åberg föreslås bli ny ordförande.

Christer Åberg, 52 år och uppvuxen i Nykvarn, föreslås som ny orförande för Södertälje sportklubb. Han har bland annat lett bolagen Arla och Mcdonalds i Norden och sitter som tillförordnad koncernchef för Plantagen.

– För mig har det varit viktigt att ha ett bra tillskott av ny energi och bra kompetens, säger han.

Christer Åberg förklarar att han inte ser en nystart för SSK, utan snarare ett läge där han vill ge mer energi till en klubb som kan gå ännu bättre.

– Min ambition är att alla våra representationslag ska spela i högsta ligan, det finns ingen tvekan om det, säger han.

Bland övriga styrelseledamöter föreslås bland annat Kenth Eldebrink, före detta spjutkastare och OS-medaljör, Thomas Engdahl, sportchef för Sveriges olympiska kommitté och Erica Adelbertsson, Södertäljebo och biträdande rektor.

Fyra tuffa år

När den avgående ordföranden Catharina Elmsäter-Svärd summerar sina fyra år på posten beskriver hon en tuff start.

– När jag tillfrågades var det egentligen med utgångspunkt att vi måste göra ett omtag. Då fanns det en otroligt stor besvikelse, dels bland människor i stan och fansen men också inom klubben och föreningen. Från att i tanken ha varit i ett SHL-lag till att nu vara ett division 1 krav, med organisation som gick på knäna, en ekonomi som var nästa obefintlig och dessutom hade hela arenan nyligen sålts till kommunen men utan några färdiga avtal, säger hon i ett videoklipp till Studio SSK.

Nu ser hon bland annat att ekonomin har blivit bättre, att arenan har förbättrats och att man har lyckats utökat verksamhet med flick- och damlag inom SSK.

Förslaget till den nya styrelsen ska tas upp på årsmötet den 12 juni.

Valberedningens förslag till ny styrelse

Visa

Ordförande Christer Åberg, nyval

Ledamot Peter Onstrand, omval

Ledamot Mikael Wallteg, omval

Ledamot Thomas Engdahl, nyval

Ledamot Mikael Samuelsson, nyval

Ledamot Erica Adelbertson, nyval

Ledamot Kenth Eldebrink, nyval

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer