Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Deltagarna Arnita Jackeviiciute och Gabriella Khamis ser båda fram emot att färdigställa sina konstverk. Foto: Rosanna Lindén/SVT

Konstnär för ett höstlov – häng med ungdomarna som lever ut sina konstnärsdrömmar

Uppdaterad
Publicerad

Under höstlovet får ungdomar leva ut sina konstnärsdrömmar. Med guidning av konstnärer från Konstfack får ungdomar från Södertälje chansen att prova på.

Initiativet Täljestories är ett samarbete mellan grafikens hus och läslandet där ungdomar får prova på textilkonst tillsammans med konstnärer från Konstfack.

Atorina Adam från grafikens hus i Södertälje leder workshopen och menar att det finns en poäng i att veckan får ta plats i Södertälje och på konstfack i Stockholm.

– Det handlar om att skapa tillgänglighet från båda håll, det blir lätt att man bara besöker konstfack, fast det finns konst och kultur överallt, säger hon.

Aktiviteten som pågår under höstlovet hade plats för 15 deltagare, men intresset sträckte sig bara till två. Atorina Adam menar att det dels beror på många andra höstlovsaktiviteter tar plats, men att de skulle kunnat annonsera initiativet mer.

Under veckan påbörjar deltagarna ett konstverk som sedan kommer färdigställas på konstfack, för att sedan ställas ut.

Titta på videon för att se vad deltagarna Arnita Jackeviiciute och Gabriella Khamis tycker om konstnärskapet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.