”Det är ett misslyckande att behöva stänga en återvinningsstation” säger Annika Ahlberg, regionchef Förpacknings- och tidningsinsamlingen. Foto: SVT/Linda Asmar

Efter extrema sopdumpningen – nu stänger återvinningsstationen

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen städades återvinningsstationen på Grödingevägen i Östertälje en sista gång. Efter mångåriga problem med illegal sopdumpning och råttor så stängs nu stationen ner för gott.

– Situationen i Södertälje är den värsta jag jobbat med och jag jobbar med 28 olika kommuner. Här har vi dagligen problem med sopdumpning, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen som äger stationerna.

Det är sällsynt att man stänger återvinningsstationer pågrund av problem. I Södertälje var det flera år sedan det skedde och då var det stationerna i Saltskog och Weda som stängdes. Men nu har man alltså även gett upp i  Östertälje.

Sopkaoset i Södertälje

Ny station kommer

Personalen som håller rent vid återvinningstationerna vittnar om att man fått punktmarkera just den här stationen.

– När man sparkar på en säck så kommer det fyra fem råttor utspringandes, säger Nicklas Tollander på Samhall.

Kommunens plan är att till hösten planera för en ny station i närheten av den som nu stängs ner i Östertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sopkaoset i Södertälje

Mer i ämnet