Adam Rasem delade ut tygkassar till dem som lämnade in tyger för återbruk när Telge Återvinning hade återbruksdag på Stora torget. Foto: Tommy Bergman/SVT

Här tipsar skräddaren hur Södertäljebor kan återanvända gamla tyger

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen kunde Södertäljebor besöka Stora torget för att återvinna grovsopor och få tips på hur man återbrukar material som gamla tyger.

– Det här är jätteviktigt för hållbarhetens och miljöns skull. Vi vill ju att även våra barnbarns barn ska kunna bo på den här planeten, säger Maria Brus Lundell, chef för produktion och distribution på Telge återvinning.

På Stora torget fanns bland annat cykelreparatörer, en mobil återvinningsstation och skräddaren Adam Rasem. Om man lämnade in tyger för återbruk fick man en tygkasse som Adam Rasem sytt som tack.

Följ med till Stora torget i videon ovan och hör vad som kommer hända med tygerna som Södertäljeborna lämnar in till återbruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sophantering i Södertälje

Mer i ämnet